Hatten av för gänget på Mutantur i Malmö. Grymt bra service, närvarande, kunnig, hjälpsam och professionell, för att inte tala om maten som var klockren. Det är något varmt och familjärt att kliva in, en halv trappa ner, där köket är öppet och en del av baren. Personalen tittar upp och välkomnar en. Under kvällen serverar kockarna all mat och presenterar den vid bordet, det blir verkligen en extra krydda när de kommer fram med det de lagat och berättar för en vad man har fått på tallriken. Servisen har stenkoll på dryck och trivsel.

Vi började vår kväll med varsin drink, två olika gindrinkar, en med hibiskus och en med slånbär och äpple. Jag kan fortfarande bli så där extra nöjd när man får en ruggigt bra GT. Man märker så väl när de görs med kunskap och bra råvaror. Bra råvaror genomsyrar hela kvällen.

Vi gick igenom menyn i lugn och ro, det är en stor meny med många små rätter. Från snacks upp till mellanrätter, mycket veganskt och i stort sett allt låter så där gott så man har svårt att välja. Jag fick lite hjälp på traven då mer eller mindre alla rätter med gluten i gick bort, lite synd kan jag tycka, framförallt på hummertoasten som jag hade hoppats på. Men med en så pass stor meny finns det så mycket annat gott att välja på att det inte påverkar besöket negativt.

Så här såg vår kväll ut..

Lättpocherat ostron, Malmös bästa ”falafel”, råraka med caviar, tartar på både rödbeta och oxe, kroppkaka, glaserad fläsksida, frusen Kornblomst (känd från tv) och chokladmousse med apelsinparfait.

Kvällen startade med en käftsmäll i smaker. Framförallt i ostronet och falafeln. Rårakan var mer bara en balanserad klockren smakupplevelse. Jag blir glad när en tartar är handskuren, den malda varianten tilltalar mig inte alls. Detta var hantverk i mina ögon. Balansen mellan syran, sältan och krispet var klockren. Kroppkakan kunde jag tyvärr inte smaka, då den innehöll gluten, men Amanda var väldigt nöjd med smakerna. Det glaserade fläsket med pilgrimsmussla, sötpotatis och grönpeppar var en explosion, så gott så jag kom på mig själv med att sitta och le. Jag kan erkänna att jag gillar inte blåmögelost, kanske kommer det en dag då jag växer i de smakerna. Men jag var trots det nyfiken på den frusna Kornblomsten, men kunde inte smaka den pga rågbrödet. Det gick att få den utan rågbröd, men jag tror att det är en av de där rätterna som skall ätas i sin helhet, eller inte alls. Kan dock säga att den doftade ljuvligt. Min chokladdessert innehöll allt den behövde. Kan lätt konstatera att det blev en riktigt bra tisdagskväll.

Det grämer mig lite att jag missade hummertoasten, men man kan inte få allt här i livet och vi hade en riktigt bra kväll. Jag kan samtidigt förstå hur de tänker med det glutenfria, att de inte har bröd att byta till. När man tittar på de bröd som finns på marknaden och hos våra grossister, så ser jag inget bröd som skulle kunna mäta sig med den leverans och upplevelse som krävs för den rätten. Jag kanske får smita inom med en limpa eller två av min brioche som de kan ha i frysen… (recept kommer lite längre fram)

Har ni varit där så antar jag att ni är minst lika nöjda som vi var ikväll och kanske snart är på väg tillbaka. Har ni inte varit där. Sätt upp det på er lista och boka bord, eller slink förbi om ni är i närheten. Det är väl värt det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s