Som traditionen bjuder samlas vi ett gäng i Småland en lördag i början av december. Korvgrillning och granhuggning står på dagens agenda.

Så här i covid- tider kommer några saknas på grund av rinnande näsor och förkylda familjemedlemmar. Lika sorgligt som alla andra sociala möten och liv som påverkas av pandemin, men förhoppningsvis kan vi alla ses nästa år, oavsett om någons näsa rinner lite grann eller ej.

Dagens tillfälle fick inte gå mig förbi, så igår testbakade jag korvbröd på en glutenfri briochedeg. väl ur ugnen igår smakade de väldigt bra. Mjuka, saftiga och smöriga, som en brioche ska vara. Det stora frågetecknet, som med det mesta glutenfria är, hur står de sig idag, 12h senaste. Kommer de hålla ihop för korven, smula sig i munnen eller blir de så bra som jag önskat?

Passade på att plocka med mig lite av mitt nybakade vörtbröd också. Bra tillfälle att få en bedömning av smak och konsistens, av människor som inte lever med intoleransen.

Nybakad vört

Det blev en mysig dag i skogen. Till och med tomten smög förbi på lite avstånd och vinkade till barnen.

Korvbrödet var helt ok idag, men blev bättre efter att jag värmt det över elden. Men inte helt övertygad om att brioche var det mest lämpliga till korven, passar nog snäppet bättre till hamburgare. Ska testa receptet i den kombon och delar med mig om jag blir nöjd. Jakten på ett riktigt bra korvbröd fortsätter.

Vörten däremot fick gott betyg. Smakrik och med bra konsistens. Kommer att provbaka receptet en gång till, sen lägger jag upp det här, om det blir lika bra som den här gången.

Nöjd grabb fick hålla motorsågen innan han fick följa med ute i skogen och titta på när Thomas fällde träd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s