En ny glutenfri öl som släpptes den 1.a juni i år. En ljus lager, enkel och lättdrucken.
Min första tanke när jag smakade den var Åbro, att den verkligen smakade klassik Åbro lager, som jag minns det. Innan diagnosen för många år sen drack jag gärna en Åbro 4,3% om jag skulle dricka öl. De senaste åren har jag inte druckit så många Åbro, efter att jag insåg att både ppm-halten i öl var påtaglig och jag skärpte mig från slarv.
Men smaken av Åbro satt där i minnet. Sen läste jag på ölen och såg att det faktiskt var just Åbro som brygger den. Även läst på lite på deras hemsida om ölen och insåg att det egentligen inte var en ny öl, utan en nylansering av en befintlig öl, i ny design och märkt glutenfri.

Så här beskriver de själva ölen

2006 fyllde Åbro Bryggeri 150 år och det firade vi med att lansera vårt eget jubileumsöl – Arton 56. Arton 56 är en lätt underjäst helmaltsöl som liknar en internationell lager med lägre humlebeska. Ölen är bryggd på tvåradigt kornmalt, arom- och bitterhumle. Humlen är kryddan i ölen. Vi har skapat en produkt som grundar sig på vår långa bryggartradition med råvaror av bästa kvalitet. Samtidigt vill vi visa att vi är ett bryggeri i tiden genom att ge produkten en stilfull och modern design.

Nu lanserar vi 1856 i ny tappning på Systembolaget som en glutenfri öl i en 33 cl sleekcan.

Som nämnt ovan, en helt ok lager, lättdrucken och okomplicerad, seglar inte in på topp 5, men helt klart en öl att ha väl kyld för passande stunder. Artikelnummer på systembolaget 11587

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s