En Ipa från Brewski i Helsingborg. Inte en superblommig och fruktig Ipa även om tonerna finns där, den har en tydlig beska, mycket smak och det är en god öl helt enkelt. Tyvärr fanns det en period då Brewski sålde ett par fruktiga, glutenfria ipor som var riktigt bra, tyvärret ligger i att de plockade bort dem, antagligen för svalt intresse för att det skulle löna sig at ha dem kvar. Men jag saknar deras passionfeber, så god.

Free the Gluten ingår i Systembolagets sortiment av Lokalt och småskaligt och kan beställas till de flesta butiker i landet, den har artikelnummer 35291

Så här beskrivs smaken av Free the Gluten på Systembolaget

”Humlearomatisk smak med tydlig beska, inslag av aprikos, tallkåda, passionsfrukt, ananas och grapefrukt.”

Jag gillar att fler och fler hantverksbryggerier tillverkar riktigt bra glutenfri öl och ser fram mot fler goda öl, skulle gärna se någon av de riktigt udda varianterna som till exempel Brewskis Strawberry pie, Omnipollos Blåbärssoppa med flera. Inte för att jag vet om det är gott eller inte, utan för att jag vill veta om det är gott eller inte.
En vacker dag så!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s