Ugnsbakad, familjevänlig i stor form. Lätt att blanda och medans den står i ugnen man man riva lite morötter, öppna burken med rårörda lingon (om man inte varit hurtig och gjort egna) och steka fläsk, eller bacon om man föredrar det.

Det här receptet har jag jobbat fram genom åren på restaurang, då vi titt som tätt körde äggakaka med fläsk på lunchen. Jag ville gärna kunna erbjuda både gluten och laktosintoleranta samma sak. I början hade jag maizena i, sen gick jag över till färdig mjölmix men, efter att jag laborerat med egna mjölblandningar tycker jag nu att jag har den bästa versionen hitintills.

Jag tycker att det här är så gott!! På riktigt gott!!

Först blandar jag en mix av alla torra ingredienser. Sen vispar jag ut dem i hälften av mjölken, till en slät smet. Sen knäcker jag alla ägg i. Jag knäcker alltid mina ägg bredvid i en annan skål först. Av ett par anledningar. Om något ägg är dåligt eller om man får med massa skal. Då kan man lätt hantera det/göra nytt. Sen vispar jag smeten slät med äggen och tillsätter resten av mjölken. Vispar slätt och häller upp i en smord form och bakar av.

Recept

MängdIngredienser
6port
800gMjölk
120gRismjöl
25gPotatismjöl
35gMajsmjöl
3gXantangummi
3gBikarbonat
10gSalt
LiteVitpeppar
550gÄgg (10st)

Metod

  1. Starta ugnen på 220°c varmluft
  2. Smörj en ugnsfast form ca 30x24cm
  3. Väg upp alla torra ingredienser i en skål och blanda dem med en gaffel
  4. Häll up hälften av mjölken i en bunke och vispa ner de torra ingredienserna, till en slät smet
  5. Knäck upp äggen i en skål och tillsätt dem sedan i smeten och vispa slätt
  6. Tillsätt resten av mjölken och vispa till en slät smet
  7. Häll upp i den smorda formen och stoppa direkt in i ugnen
  8. Baka på 220°c i ca 30min
  9. Låt svalna lite innan den skärs upp och serveras

2 kommentarer »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s