Muffins är lätt att baka och gott att äta. I detta receptet lyxar jag till det lite med en salt kolakräm som jag sprutar ner i muffinsen när den svalnat. Detta receptet är även mitt första recept med mjuk kaka och SoftBake.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar till Lindroos Hälsa

Jag börjar med muffinsen. Blandar alla torra ingredienser till en mix. Smälter smöret och tillsätter mjölken, och sen mosar jag bananen. Efter det vispar jag ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätter smörmjölken och vispar samman på låg hastighet. Därefter tillsätter jag mjölmixen och vispar slätt på låg hastighet innan jag gör detsamma med den mosade bananen.

För över smeten i formar och bakar av dem.

När de står i ugnen börjar jag med kolakrämen. Alla ingredienser placeras i en liten tjockbottnad kastrull och kokas upp under omrörning. Sen sänker jag temperaturen och låter kolan sjuda i ca 20-25min, tills den blir till en tjockare kräm. Då gäller jag den i ett nytt kärl och kyler den, tills den blir ljummen.

När både muffinsen och krämen svalnat sprutar jag in en rejäl klick i varje muffins, med en spritspåse och smal tyll.

Recept

MängdIngredienser
12st
Bananmuffins
110gÄgg (2st)
120gStrösocker
100gSmör, smält
200gMjölk
100gRismjöl
30gMajsmjöl
30gPotatismjöl
4gVaniljsocker
4gXantangummi
1gSalt
10gBakpulver
2gBikarbonat
3gSoftBake
1stBanan, mogen
Salt kolakräm
200gVispgrädde
60gSirap ljus
80gStrösocker
3gFlingsalt

Metod

Muffinsmet

 1. Starta ugnen på 175°c
 2. Smält smöret
 3. Blanda alla torra ingredienser
 4. Mosa bananan i en skål
 5. Vispa socker ägg vitt och pösigt
 6. Tillsätt smör och mjölk och vispa till en jämn smet
 7. Tillsätt de torra ingredienserna, vispa slätt på låg hastighet
 8. Fördela jämnt i 12st stora muffinsformar 
 9. Baka på 175°c i ca 20min
 10. Låt svalna på galler

Salt kolakräm

 1. Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad liten kastrull
 2. Koka upp under omrörning
 3. Sänk värmen och sjud i ca 25-30min, tills den tjocknat och är gulbrun
 4. Kyl krämen

Montering

 1. För över krämen i en spritspåse med smal tyll. Jag använde den smala runda man får med i de man köper i butik. Jag sätter även en påsklämma ovanför tyllen så att krämen stannar i spritspåsen, tills jag vill fylla dem
 2. För in tyllen i muffinsen, och kläm in kräm i dem, en och en
 3. Förvara dem bredvid varandra och inte på varandra, de är lite kladdiga

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s