Grillsäsongen är i full gång och vad passar då inte bättre än ett recept på cornbread.

Det här receptet skapade jag till en restaurang som öppnar nu i sommar och som ville att alla gäster skulle kunna äta samma bröd. Resultatet är så bra. Nybakat är det saftigt och mjukt. När det kallnar så känns det lite torrt, men om värmer det igen, i ugn, rostar eller grillar det så blir det saftigt igen.

En annan riktigt bra sak är att det inte innehåller jäst så det går snabbt att vispa samman och baka.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar till Lindroos Hälsa

Jag börjar med att väga upp alla torra ingredienser i en skål och blanda med en gaffel. Sen smälter jag smöret och under tiden vispar jag samman crème fraîche och ägg. När smöret smält tillsätter jag det i ägg och crème fraîchesmeten och vispar samman. Efter det vispar jag ner alla torra ingredienser och vispar slätt.

Jag klär en ugnsform ca 20x30cm med ett bakplåtspapper. Ett tips är att knöla samman pappret först, så blir det lättare att klä med. Sen för jag över degen i formen och pressar ut den med en fuktad träslev eller slickepott. Jag vill ha den jämntjock. Sen bakar jag av den i förvärmd ugn och låter den sen svalna i formen, innan servering.

Recept

MängdIngredienser
1 bröd
375gCrème fraiche
165gÄgg (3st)
150gSmör, smält
210gMajsmjöl
155gRismjöl
30gStrösocker
15gBakpulver
9gSalt
4gXantangummi
3gBikarbonat

Metod

  1. Starta ugnen på 185°c varmluft
  2. Väg upp alla torra ingredienser i en skål och blanda med en gaffel
  3. Smält smöret
  4. Vispa samman ägg och crème fraiche i en skål
  5. Tillsätt det smälta smöret och vispa slätt
  6. Vispa ner mjölmixen i äggsmeten och vispa slätt
  7. Klä en form ca 20x30cm med ett bakplåtspapper
  8. För över degen i formen och pressa ut den med en fuktad träslev eller slickepott
  9. Grädda i ugnen ca 20min
  10. Låt svalna i formen

Detta brödet är supersaftigt och mjukt med en lätt sötma. Passar oerhört bra till grillat och hetta. När det kallnar och upp till ett par dagar efteråt så kan det kännas lite torrt, men rosta det, baka det i ugnen eller grilla det så blir det lika saftigt igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s