Detta är receptet på mitt livs första Blondie, men inte mitt sista.. sååå gott!!

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar till Lindroos Hälsa

Jag ser dem flöda förbi ibland, bilderna på blondies, tänkte länge att jag skulle ta tag i det, men listan på saker jag vill och ska baka är ganska lång. Till slut tog jag tag i det och är nu redo att dela med mig.

Jag börjar med att väga upp socker i en skål, ägg i en bunke, toppingen i varsin skål och alla andra torra i en skål. Sen smälter jag smöret och vispar samman ägg och socker och blandar de torra till en mjölmix, med en gaffel.

Jag vispar sen i smöret i äggsmeten och efter det vänder jag ned mjölmixen med en slickepott, till en jämn smet.

Sen skrynklar jag ett bakplåtspapper och klär en form, ca 30x20cm, med pappret. Häller smeten i formen och fördelar den jämnt över pappret. Efter det sprider jag ut chokladen och cashewnötterna och pressar lätt ned dem med handflatan. Sist krossar jag flingsaltet över kakan.

När kakan är klar och har svalnat vispar jag passions- och hallon creme fraiche. Ett friskt och syrligt tillbehör som lyfter kakan och balanserar sötman. Vispar creme fraichen fast, tillsätter sedan citronzest, passionsfrukt, citronsaft och färska hallon och vispar allt fast igen.

Recept

MängdIngredienser
ca 12 bitar
Blondie
200gSmör, smält
100gFarinsocker
200gRårörsocker
110gÄgg (2st)
130gRismjöl
35gMajsmjöl
30gPotatismjöl
5gXantangummi
3gBikarbonat
2gSalt
1gVaniljpulver
Topping till Blondie
150gMörk chokald
180gCashewnötter
3gFlingsalt
Passion- och hallon
creme fraiche
200gCreme fraiche
60gHallon
10gCitronsaft
1stCitronzest

Metod

Blondie

 1. Starta ugnen 170°c varmluft
 2. Smält smöret
 3. Häll ägg och socker i en bunke
 4. Blanda de torra ingredienserna till en mjölmix
 5. Vispa samman ägg och socker
 6. Tillsätt det smälta smöret och vispa samman
 7. Vänd ned mjölmixen med en slicketpott. Vänd till en slät smet
 8. Klä en form 30x20cm med ett bakplåtspapper
 9. Häll smeten i formen och fördela jämnt
 10. Grovhacka chokladen och lägg på smeten
 11. Fördela cashewnötterna över kakan
 12. Krossa flingsaltet över kakan
 13. Grädda i ca 25min
 14. Låt svalna i formen

Passion- och hallon creme fraiche

 1. Vispa creme fraiche fast
 2. Tillsätt en passionsfrukt, zesten från en citron, citronsaft och hallan
 3. Vispa tills det är fast och spritsbart
 4. (ett litet knep jag använder om jag inte får den fast nog är att tillsätta 1g bikarbonat som får grädden att tjockna lite.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s