Muffins är så enkelt och så gott. Man kan baka det med mjölmixer, med potatismjöl och massa varianter. Jag tänkte att jag ville ge mig på en muffin som blev så lik en vetemjölsmuffins som möjligt. Saftig, luftig och lätt. Det resulterade i en lite längre ingredienslista men resultatet är en muffin som inte torkar ut direkt, som är saftig och inte kompakt och som jag mer än gärna skulle bjuda på.

Två dagar efter att jag hade bakat dessa så var de lika saftiga som när de var nybakade. Och min känsla är att de kommer stå sig saftiga tills dess att de blir dåliga, om vi inte redan har ätit upp dem eller fryst dem vid det laget. En väldigt bra muffins som jag ser fram mot att testa smakvarianter på framöver. Dessa toppade jag med frysta hallon- & blåbär. Kort och gott, här kommer receptet.

Recept

MängdIngredienser
100gSmör
100gRismjöl
30gPotatismjöl
30gMajsmjöl
3gXantangummi
3gBikarbonat
1gGuarkärnmjöl
4gVaniljsocker
8gBakpulver
0,5gSalt
2stÄgg
125gSocker
200gMjölk
1stCitronzest
150gFrysta bär

Metod

  1. Smält smöret
  2. Blanda alla torra ingredienser
  3. Vispa socker ägg vitt och pösigt
  4. Tillsätt smör, mjölk och de torra ingredienserna
  5. Vispa slätt på låg hastighet
  6. Fördela jämnt i 16 muffinsformar
  7. Toppa med frysta bär
  8. Baka på 175°c i ca 20min
  9. Låt svalna på galler

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s