Jag har sparat den här hybriden tills nu, precis innan fettisdagen. Jag har alltid gillat prinsesstårta och dessa små bakverk man ser i flödena ser ju så goda ut. Queens of semlor på Instagram berättade att balansen i denna är svår, att den lätt blir för söt. Jag tycker att jag nådde balans i denna med rostad mandelmassa istället för vanlig mandelmassa. Berätta gärna vad ni tycker om ni testar.

Vad består denna av då. I grunden min kardemummabulle, det första jag skapade i min semelbonanza i år, varsamt urgröpt, fylld med hallonsylt och rostad mandelmassa. På det spritsad grädde och sen har jag klätt både bullen och locket i marsipan. Allt avslutas med pudrat florsocker.

Recept

MängdIngredienser
8st
1 satsKardemummabullar
1 satsRostad mandelmassa
250gVispgrädde
ca 150gHallonsylt
ca 500gMarsipan
Florsocker

Metod

 1. Baka kardemummabullarna enligt recept i länken
 2. Gör din egen rostad mandelmassa enligt recept i länken. Den spritsbara varianten
 3. Vispa grädden fast
 4. Skär av ett tunt lock
 5. Gröp ur kardemummabullen
 6. Lägg sylt i botten på hålet
 7. Lägg rostad mandelmassa över sylten upp til kanten, jämna till försiktigt
 8. Kavla marsipanen tunt och stansa ut cirklar om ca 16cm, beroende på hur din bulles form blev. Gör en och testa först. Sätt bullen mitt på marsipanplattan, vik upp den runt sidan, arbeta dig runt så att den veckat fäster i sig själv. Jah använde en skål och en skalkniv
 9. Stansa ut 7-8cm runda marsipanplattor till locket. Jag använde ett glas och en skalkniv. Jag bredde tunt med grädde på locket och fäste marsipanen i grädden
 10. När alla bullar och lock är klädda, spritsa/ klicka grädden på bullen och lägg på locket
 11. Pudra med florsocker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s