Ingen kan väl ha missat kanelbullsfokuset de senaste dagarna. Och om man scrollar lite så inser man snabbt att kladdkaka är ett favoritbakverk. Då föll det sig naturligt att kombinera dessa. Jag har bakat kanelbullekladdkaka tidigare år, men då med något googlat recept med mjölmix. Nu ville jag skapa mitt eget, plus att jag såg att Camilla Hamid gjorde något riktigt snyggt med sin variant.

Grunden är min kardemummakladdkaka, som jag tog fram till min ”Kladdla” (semmelkladdkaka) tidigare i år. Sen använde jag mig av Camillas variant där man tar lite smet och smakar upp med kanel och farinsocker, sen ringlar man det så att man får ett kanelbullemönster i kakan. Jag toppade den med pärlsocker och sen bakade jag av den. Så gott och så enkelt.

Galet god med grädde och vill man piffa till den lite så kan man även pudra med kanel och strö över lite mer pärlsocker.

Recept

MängdIngredienser
10-12 bitar
Kardemummakladdkaka
220gStrösocker
220gÄgg (4st)
200gSmör, smält
70gRismjöl
20gPotatismjöl
20gMajsmjöl
2gXantangummi
2gBikarbonat
2gKardemumma, MALEN
2gKardemumma, HEL
0,5gSalt
Kanelfyllning
120gKladdkakssmet
4gKanel, malen
10gFarinsocker
Dekorering
25gPärlsocker

Metod

 1. Kardemummakladdkakan
 2. Sätt ugnen på 175°c. Använd över och undervärme, inte varmluft
 3. Smält smöret och låt det svalna
 4. Mortla den hela kardemumman
 5. Mät upp socker och ägg i en bunke
 6. Blanda de torra ingredienserna
 7. Vispa samman ägg och socker
 8. Tillsätt mjölblandningen och vispa slätt
 9. Tillsätt smöret och vispa slätt

Kanelfyllning

 1. Blanda smeten med kanel och farinsocker
 2. Häll det i en spritspåse

Montering

 1. Kläm ett bakplåtspapper i botten på en springform, 23-25cm
 2. Smörj kanten med smör
 3. Häll i smeten i formen
 4. Ringla ett kanelbullsmönster med kanelfyllningen
 5. Strö över pärlsocker
 6. Baka i ca 20- 25min, beroende på ugn och formstorlek. Kakan ska vobbla i mitten om man skakar den försiktigt. Då en den färdig
 7. Låt den svalna i sin form på galler

Servera med vispad grädde, pudra lite kanel över kakan och avsluta med lite pärlsocker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s