Tidigare år så har jag inte varit supertaggad på julbak, förutom förra året då jag drog igång bloggen. Men i år så sprutar idéer och tankar ur huvudet på mig. Så om man följer min blogg och inte tycker om kanel, saffran, nejlika, russin, pomerans och annat gott som sprider juldofter i hemmet ber jag om ursäkt.
En av få riktigt goda köpekakor som finns tycker jag personligen är Frias pepparkaksmuffins. De är saftiga och smakrika. Men det är så mycket roligare att baka själv.

Här är mitt recept på pepparkaksmuffins och jag blev så nöjd. Använder mitt basrecept på muffins, skippar citron och vanilj och smaksätter istället med lika delar kanel, ingefära och nejlika. Suprenkelt, lätt att baka och uppskattat av hela familjen.

Först väger jag upp ägg och socker i en bunke, smälter smöret, blandar de torra ingredienserna i en skål. Tillsätter mjölken i det smälta smöret. Sen vispar jag ägg och socker vitt och pösigt, vispar ner de torra ingredienserna på låg hastighet, tillsätter efter det smör och mjölkblandningen och vispar till en slät smet. Fördelar i 10st formar och bakar av.

Recept

MängdIngredienser
ca 10st
110gÄgg (2st)
120gStrösocker
100gSmör, smält
200gMjölk
100gRismjöl
30gPotatismjöl
30gMajsmjöl
4gXantangummi
3gBikarbonat
8gBakpulver
1gSalt
3gKanel, mald
3gNejlika, mald
3gIngefära, mald

Metod

 1. Starta ugnen på 175°c varmluft
 2. Väg upp ägg och socker i en bunke
 3. Blanda övriga torra ingredienser (ink. kryddor) i en skål
 4. Smält smöret, ta av från värmen och tillsätt mjölken i smöret
 5. Vispa ägg och socker vitt och pösigt
 6. Tillsätt mjölmixen och vispa slätt på låg hastighet
 7. Tillsätt smör och mjölk, vispa slätt på låg hastighet
 8. Fördela i 10st stora muffinsformar
 9. Baka ca 18-20min i ugn, 175°c
 10. Känn med provsticka 
 11. När de är färdiga, låt svalna på galler

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s