Ett av mina enklaste recept på bröd. Supersnabba, väldigt goda och saftiga och med bara ett fåtal ingredienser.

Jag satt en kväll och funderade på om jag kunde göra min filmjölksfrallor på något annat sätt. Ny smak, och om jag kunde få till dem med så få ingredienser som möjligt.

Först startar jag ugnen och sätter på snabbvärmningen, eftersom bröden inte ska jäsa. Sen blandar jag alla torra ingredienser i en skål och därefter blandar jag filmjölk och äppelmos. Försök att använda en så ren och bra äpplemos som möjligt, för smak och innehåll. Jag använder Urtekrams ekologiska. Efter det blandar jag i de torra ingredienserna och blandar väl med en träslev. Tar upp degen på mjölad bänk, använder havremjöl i detta steget. Sen rullar jag fem lika stora bollar, lägger dem på bakplåtspappersklädd plåt och strör över lite havremjöl. Skär sen en skåra, ca 1cm djup rakt över alla bröd och bakar av dem. Innan jag skär i dem så låter jag dem svalna på ett galler.

Recept

MängdIngredienser
5st
160gFilmjölk
100gÄppelmos
215gHavremjöl
5gXantangummi
8gBikarbonat
4gSalt

Metod

  1. Starta ugnen på 250°c varmluft
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål, jag använder en gaffel
  3. Blanda filmjölk och äppelmos i en bunke
  4. Tillsätt mjölblandningen i filmjölken och arbeta kraftigt för hand med en träslev
  5. Väg upp i 5st lika stora bitar, ca 90g och forma dem till runda bollar, jag anvädner havremjöl på händerna
  6. Lägg på bakplåtsklädd plåt, strö över lite havremjöl och skåra dem ca 1cm djupt rakt över baka av i ca 15min
  7. Låt svalna på galler innan serveringen
  8. De håller sig saftiga och mjuka framme i påse någon dag och receptet går enkelt att dubbla om man vill ha en större sats

1 kommentar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s