Dags att presentera en riktigt god granola, som inte bara är frön, havre och ev nötter. Den här smakas upp med vaniljpulver i själva rostningen och när den svalnat blandar man i torkade tranbär och kokosflakes. Gott, enkelt och med en annan dimension med den smak och textur som de två ingredienserna bidrar med.

Först blandar jag de torra delarna, havre, vaniljpulver och flingsalt. Sen tillsätter jag olja och sirpar och så blandar jag det till en blöt massa som jag sprider ut på en bakplåtspapperskläddplåt och sen rostar jag av den i ca 35min. Rör runt i den med jämna mellanrum så att allt blir rostat.

Efter det låter jag den svalna på plåten och sen vänder jag ner tranbär och kokosflakes och för över den i en lufttät burk för förvaring.

Recept

MängdIngredienser
1 sats
400gHavregryn
2gVaniljpulver
2gFlingsalt
120gSirap, ljus
80gRapsolja
Efter rostning
80gTranbär, torkade
40gKokosflakes

Metod

 1. Starta ugnen på 150°c varmluft
 2. Väg upp havregryn i en bunke
 3. Väg upp övriga torra ingredienser i en skål
 4. Väg upp de blöta ingredienserna i en skål
 5. Blanda kryddorna med havregrynen
 6. Tillsätt de blöta ingredienserna och blanda för hand till en massa
 7. Fördela på en bakplåtsklädd plåt
 8. Rosta i ca 35min. Jag rör i min var 10.e minut
 9. Låt svalna på plåten
 10. Vänd ner tranbär och kokosflakes
 11. Förvara sen i lufttät burk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s