Fredag och imorgon vankas helgfrukost med familjen. Jag älskar frukost och på helgen framförallt. Med familjen, lite senare än klockan fem då jag normalt i min ensamhet äter frukost till vardags, innan jobbet. Ett par helger har det blivit scones men imorgon blir det kalljästa frallor, kommer sätta degen ikväll, dela dem och jäsa på plåt över natten. Så att jag bara kan starta ugnen imorgon och baka av dem.

Men en nybakad fralla kräver sitt pålägg och är det helg så är det. Så idag har jag fyllt på kylen med min blåbärs- & tranbärsmarmelad. Ett väldigt enkelt recept som går snabbt att tillaga och som bara behöver svalna innan det är dags. Lämpligt att koka iaf dagen innan. Lutar åt att jag kommer koka en lemoncurd under eftermiddagen också, om jag hinner klämma in det mellan vörtbak, hamburgerbröd till kvällen och pepparkaksdegen som skall sättas till morgondagens husbygge.

MängdIngredienser
150gSyltsocker
110gFrysta ekologiska blåbär
40gFrysta ekologiska tranbär
20gVatten

Metod

  1. Väg upp alla ingredienser och placera i en liten kastrull
  2. Koka upp och låt sjuda i 15min
  3. Häll över i glasburk med klämlock
  4. Stäng burken och låt svalna på bänk
  5. Förvara i kylen

3 kommentarer »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s