Klassiska chokladbollar med havregryn, kaffe, smör, socker och kakao, rullade i pärlsocker. Så gott och så många barndomsminnen som sköljer över mig när jag äter chokladbollar. Kan minnas hur jag bakat det som liten, i tonåren och titt som tätt efter det också. Och jag vill nog påstå att det är ett bakverk jag mycket väl kan välja på kondis, om de mot all förmodan använt sig av rent havre.

Jag vet inte hur ni gillar era chokladbollar men jag vill ha mina med mycket smak och inte för smöriga. Jag brygger alltid mitt kaffe till bak med dubbel mängd bönor mot när jag ska dricka det. Det för att få mer smak utan att få för blöta bollar. Och om jag jämför min deg så är det mer havregryn i den än vad det brukar vara i en del andra recept, jag haraldrig riktigt gillat när det blir för smörigt, vill ha dem lite fastare.

Grymt goda om de fått stå framme och bli rumsterade men även kylskåpskalla och lite hårdare.

Recept

MängdIngredienser
16st
200gHavregryn
50gKaffe, starkt och kallt
150gSmör, rumstempat
100gStrösocker
40gKakao
7gVaniljsocker
Pärlsocker
Kokos

Metod

  1. Blanda havregrynen med kakao, socker och vaniljsocker
  2. Tillsätt rumstempat smör och kallt, starkt kaffe, blanda till en jämn massa, med gaffel och/ eller för hand
  3. Väg upp i 35g bitar och rulla dem till bollar
  4. Rulla bollarna i pärlsocker eller kokos om man föredrar det
  5. Servera direkt eller kyl dem först

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s