Jag minns Start som en söt, crunchy flinga vi fick någon gång ibland. Något ”exotiskt” lyxigt och sällsynt. Och nej, när jag var liten så hade jag inte koll på skillnaden på innebörd mellan granola, müsli, flingor osv. För mig var det flingor och så fanns det müsli men müsli var torrt och tråkigt. En enklare värld kanske..

Många många år sedan jag kunde äta Start nu och det har lite grann stört mig genom åren. Inte för att jag egentligen kan minnas om det var supergott eller inte, men för att jag själv inte kan välja.

Jag får nog motvilligt erkänna att detta var lite svårare än vad jag trodde. Dels för att jag velat hålla igen lite på sockret, men fortfarande ha den söta smaken, men framförallt var rostningen lite svårare än jag tänkt mig. Oavsett vägen hit, nu är jag iaf väldigt nöjd och redo att dela receptet.

Recept

MängdIngredienser
1sats
400gHavregryn
10gVaniljsocker
3gSalt
100gSirap ljus
70gVatten
60gRapsolja
25gKokosolja

Metod

 1. Sätt ugnen på 150°c varmluft
 2. Blanda havregryn med vaniljsocker och salt
 3. Tillsätt kokosolja, rapsolja, sirap och vatten
 4. Blanda till en klumpig massa
 5. Fördela på en bakplåtsklädd plåt
 6. Rosta mitt i ugnen i ca 45min. Jag rostar och rör lite efter hand, för en jämnare rostning
  1. 15min, rör om
  2. 15min, rör om
  3. 10min, rör om
  4. 5min, rör om och låt svalna på plåten
 7. Förvara i burk med tätslutande lock

Väldigt gott till kvarg, i bak, toppat på fruktkompott för en snabb ”fuskpaj” osv

2 kommentarer »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s